Waarom deze blog?


zaterdag 25 juni 2016

Talk2theZebra

Gisterennamiddag waren we te gast in TKlooster te Zelzate voor onze 2de Talk2theZebra.  De hoofdbedoeling van zo’n bijeenkomst is kansen bieden aan lotgenoten om elkaar te ontmoeten en ervaring uit te wisselen. We proberen daar dan één of andere activiteit aan te koppelen, liefst aangebracht door de lotgenoten zelf.
Deze keer werd het een lezing over ‘Anders omgaan met emoties’ door Michael Niclaus.  Michael is iemand die een alcoholprobleem had en die 5 jaar geleden alle alcohol uit zijn leven gebannen heeft.  Ondertussen heeft hij al heel veel scholen bezocht om jongeren bewust te maken van de mogelijke gevolgen die alcohol kan veroorzaken op het dagelijks functioneren, heeft hij verschillende boeken geschreven, was te gast op verschillende TV-stations en haalde hij regelmatig de kranten. 
Hij probeert telkens bewust te zoeken naar de positieve kanten van een gebeurtenis ook als deze in eerste instantie heel negatief over komt.  Dit lijkt evident maar men moet er wel heel bewust mee bezig zijn, anders lukt dit niet.  Vandaar dat Michael het zag zitten om zijn lezing die eigenlijk over een alcoholprobleem gaat voor ons om te buigen tot ‘Anders omgaan met emoties’ of hoe je bij slecht nieuws ook positieve zaken kunt halen waarmee je dan weer makkelijker verder kan.
Het werd een boeiende twee uur durende uiteenzetting waarbij de inbreng van de aanwezigen heel waardevol was.
Voor de lezing hadden we al kunnen genieten van een koffie of thee met een stukje taart en konden we uitgebreid kennis maken. Na de lezing kon er nog wat nagepraat worden bij een drankje.
Het werd dus een goed gevulde namiddag, maar veel belangrijker was dat de aanwezigen tevreden, gesterkt door het contact met lotgenoten én met positieve gedachten, weer de dagelijkse zeldzame zaken die op ons zebra’s afkomen met nieuwe moed konden tegemoet gaan.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten