Waarom deze blog?


woensdag 23 mei 2018

Gentse Driedaagse.

 Menig wielerliefhebber zal zeker vertrouwd zijn met het begrip Gentse Zesdaagse, maar de Gentse Driedaagse zal wellicht ook bij haar/hem een vraag doen rijzen.

De titel verwijst naar drie kort opeenvolgende bezoeken aan het UZ Gent, alle drie in het kader van de resultaten van de chemo-embolisatie (ook wel TACE genoemd). Het eerste bezoek was bij de radiologe die de embolisatie uitgevoerd had. Door haar werd er enkel gecheckt hoe ik de ingreep verdragen had en of er al resultaat te merken was. Bij het horen dat het gemiddeld aantal stoelgangen tot op de helft gebracht was kwam er als reactie dat een vervolgbehandeling momenteel niet aan de orde was. In eerste instantie zouden de resultaten van de PET-scan nu afgewacht worden, maar belangrijker nog volgens haar was wat ikzelf aangaf. Zolang de frequentie van het toiletbezoek voor mij als haalbaar beschouwd werd was er geen interventie meer nodig. In het andere geval kon dan gekeken worden welke vervolgbehandeling er kon toegepast worden.

Acht dagen later was ik opnieuw in het UZ om een FDG-PET scan te laten nemen. Deze zou laten zien hoe de behandelde letsels op de chemo gereageerd hebben. Hoe zo’n scan in zijn werk gaat kon je al kort lezen in mijn blogverhaal van 23 december 2017 onder de deelrubriek: Déjà vu, déjà senti!

De dag erop, de derde dag van de Driedaagse, werd ik verwacht bij Dr. De Man om de uitslag van de PET-scan te vernemen en te bespreken. De uren die verliepen tussen dag 2 en dag 3 waren dus best wel spannend. Maar het werd goed nieuws. Er waren geen actieve letsels in de lever meer te zien op de scan. Het was de eerste keer in ruim 5 jaar tijd dat een behandeling toch enig effect had op de stoelgangproblemen. Dr. De Man formuleerde het als volgt: Laat ons zonder euforisch te worden zeggen dat het de eerste keer is dat we toch wel enig resultaat behaald hebben met een behandeling. Binnen 6 weken word ik opnieuw verwacht voor een klinisch onderzoek. 
 
In wielerpistetermen zou men zeggen: we hebben de wedstrijd nog niet gewonnen, maar we hebben de concurrentie toch wel op één ronde kunnen rijden!  Wel passend nu we druk bezig zijn met de voorbereiding van onze nieuwe activiteit met de vzw NET&MEN Kanker ‘Move with the Zebra’ waar o.a. een activiteit op het stalen ros op het programma staat.                                     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten