Waarom deze blog?


vrijdag 3 april 2015

Afinitor

Nadat na mijn vorige bezoek in Gent de Sandostatine spuiten terug opgestart waren en nu om de 14 dagen gegeven werden volgde dinsdag laatstleden een nieuwe MRI scan.  Gisteren voormiddag werd ik uitgenodigd om de resultaten te bespreken.  Er werd bevestigd wat de dokter vreesde.  Er zit meer activiteit in de tumor dan oorspronkelijk verwacht.  Gevolg: op de scan zijn er verschillende nieuwe uitzaaiingen te zien in de lever. De spuiten hebben dus blijkbaar geen effect en dus wordt de behandeling aangepast. 
Het wordt een behandeling met Afinitor.  Dit zijn pillen waarvan dagelijks één genomen moet worden en die de groei van kankercellen belemmeren door onder andere de bloedvatvorming of te remmen of zelfs te stoppen.  Daardoor krijgt de tumor minder zuurstof en voedingstoffen. Het voordeel van deze relatief nieuwe medicatie ( wordt pas gebruikt sedert 2013) is dat daardoor het geven van chemo kan uitgesteld of zelfs vermeden worden.  Het nadeel is dat er mogelijks heel wat toch niet te onderschatten bijwerkingen kunnen optreden.  Daarom zal de verpleegkundig consulent op vaste tijdstippen telefonisch contact opnemen om te horen hoe de behandeling wordt ervaren.
De opstart is pas gepland voor 17 april, want van 9 tot 16 april vertoef ik in de hippe hoofdstad van Portugal: Lissabon. Het is paasvakantie nietwaar. 
Gisteren werd er nog eens bloed afgenomen, woensdagmorgen volgt er nog een bespreking binnen de staf en woensdagmiddag om 12 uur word ik opnieuw verwacht voor een gesprek over de behandeling.
Daarna volgt er om de 4 weken een klinisch onderzoek en om de 12 weken een MRI-scan om alles goed op te volgen.
In mijn geval hopen ze daarmee de groei van de uitzaaiingen de kunnen stoppen om dan opnieuw een volgende stap te kunnen zetten.
diaree


Pikant detail: één van de bijwerkingen van Afinitor is... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten