Waarom deze blog?


woensdag 16 maart 2016

Verlengd weekend in UZ Gent.

Dinsdagnacht 8 maart wat buikpijn, woensdag de 9de wat koorts er bij, donderdagmorgen naar de huisarts, donderdagavond bloeduitslag met verhoogde CRP waarden. Vrijdagmorgen telefonisch overleg met UZ Gent, ‘s middags binnen via spoed voor enkele onderzoeken en daarin bed op de derde verdieping met al zeker een garantie op 3 overnachtingen. De reden: diverticulitis van de dikke darm.

Even technisch: 
Divertikels zijn kleine uitstulpingen van de darmwand in de buikholte. Ze ontstaan waarschijnlijk op zwakke plekken in de darmwand die onder verhoogde druk gaan uitstulpen. Divertikels zijn volkomen onschuldig en zullen ook nooit kwaadaardig worden. Divertikels ontstaan vooral in het laatste bochtige deel van de dikke darm.  Divertikels kunnen gaan ontsteken als ontlasting in de uitstulping blijft hangen. Dit wordt diverticulitis genoemd.

Bij mij werd er een ontsteking vastgesteld met een gaatje in de darmwand.  Goed voor een kuur antibiotica en een opname.
Het gaatje wordt momenteel dichtgehouden door omhullend weefsel dat er rond gegroeid is.  De opname is nodig omdat het niet zeker is hoe dit weefsel zal reageren op de antibiotica. 
Tijdens mijn ziekenhuisverblijf wordt de behandeling met Afinitor tijdelijk stopgezet om zo veel weerstand te kunnen bieden aan de bacterie.
De medicatie via infuus wordt met mondjesmaat vervangen door pilletjes en verder wordt er enkel rust voorgeschreven.  Die rusttijd wordt nuttig ingevuld met het maken van de nodige afspraken voor de volgende activiteiten van de vzw NET&MEN, wat het facebookbericht:  Gespot in UZ Gent... Een zebra-secretaris! oplevert.

Woensdagmiddag 16 maart: de dokter komt zeggen dat de bloeduitslagen verder goed blijven en ik zodra de paperassen in orde zijn naar huis mag. Drie uur later en 32 euro parkeergeld lichter stuur ik mijn wagen richting Kortrijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten