Waarom deze blog?


zaterdag 21 mei 2016

Voeding en kanker

Kom op tegen kanker organiseert regelmatig voordrachten voor hun zorgvrijwilligers.  Deze worden meestal per regio georganiseerd.  Deze keer kwam Dr. Ir. Eric De Maerteleire naar Brugge om te spreken over voeding en kanker.
Als inleiding werden geconfronteerd met toch wel enkele verrassende gegevens:
- Per uur zijn er 5 Vlamingen die vernemen dat ze kanker hebben en de prognose is dat tegen 2030 het aantal mensen dat te horen krijgt dat ze kanker hebben wereldwijd zal toenemen met 75%.
- De 3 redenen daarvoor zijn: vergrijzing van de bevolking, een betere opsporing en de voedings- en eetgewoontes van de mensen.
- Kanker ontstaat  door beschadiging van erfelijk materiaal of DNA.
- Fijn stof verhoogt risico op sterven aan kanker significant.
- Stress vermindert in sterke mate de werking van je immuunsysteem.
Daarna werden we onderhouden over 7 kankerbevorderende stoffen om ten slotte een wandeling te maken door de tuin van de kankerwerende stoffen aangevuld met wat huis- en keukentips om die noodzakelijke voedingsstoffen in ons dagelijks leven te integreren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten