Waarom deze blog?


zondag 3 juli 2016

Vélourdes 2016

7 vrienden uit Dadizele ondernemen van 2 tot 12 juli 2016 om uiteenlopende redenen een bedevaart met de fiets naar Lourdes.  Ze hebben hun project Vélourdes 2016 gedoopt. Alle reisonkosten betalen ze zelf.  Daarnaast laten ze zich steunen en gaan de opbrengsten van die acties integraal naar onze vzw NET&MEN Kanker en de vzw Kinderkankerfonds.
Vooraf hadden ze al pannenkoeken verkocht om hun actie aan te kondigen en de voorbije weken verkochten ze ook lotjes aan de prijs van 1 euro per nummer. Tijdens hun fietsbedevaart trekken ze iedere avond een nummer dat ze kenbaar maken via hun facebookpagina Vélouders2016.  Dagelijks is er een prijs te winnen van minimum € 100.
Een andere mogelijkheid om hen te steunen bestond erin om op 2 juli om 08.45 uur samen met hen te starten aan de basiliek in Dadizele.  Bedoeling was om de eerste 35 km met hen mee te rijden tot aan de eerste bevoorrading in Steenwerck (Frans-Vlaanderen).  Daarna trokken zij verder en konden de anderen onder leiding van de WTC De Daiseltrappers terugkeren naar Dadizele.  Er werd daarvoor een inleg gevraagd van € 10 per deelnemer. 
Dit inspireerde mij om het er op te wagen om minstens 6 lotgenoten, naasten of sympathisanten te zoeken die samen met mij de uitdaging wilden aangaan om die 70 km af te haspelen.  En het lukte want uiteindelijk waren we met 2 lotgenoten, 1 naaste en 10 sympathisanten die op zaterdag 2 juli in een rotweertje de tocht naar Steenwerck aanvatten.  Daarnaast werd onze vereniging nog vertegenwoordigd door onze voorzitster en de verantwoordelijke voor het lotgenotencontact die de infostand verzorgden en daarna als bezemwagen onze groep begeleidden.

Om onze vereniging in de kijker te plaatsen hadden we het idee opgevat om te fietsen in een zebratruitje.  Alleen een betaalbaar koerstruitje vinden met een zebraprint bleek niet zo eenvoudig.  Na verkenning van het internet en het overleg in de gesloten facebookgroep werd besloten om de koerstruitjes aan te kopen bij Decathlon en er zelf een zebraprint op te tekenen of te schilderen.  Dit was een ideaal werkje om uit te proberen in de caravan op de camping tijdens de zoveelste regenbui. Het schilderen van zo’n truitje nam evenwel anderhalf uur in beslag en de kosten voor textielverf of –stiften waren ook niet te versmaden.  Maar we hadden nu eenmaal de keuze gemaakt.
In de wetenschap dat we 14 truitjes van doen hadden trokken we naar de Decathlon in Maasmechelen om het nodige aan te kopen. Tijdens ons bezoek aan de winkel zagen we dat ze daar truitjes bedrukten met allerhande prints.  Navraag leerde ons dat ze praktisch alles konden drukken als het hen digitaal werd aangeleverd.  Enige beperking was dat ze niet breder konden printen dan 26 cm (de breedte van hun rol) en dat ze niet over naden of ritsen heen konden printen.  We hadden een digitale print en iemand die deze print wat kon bijwerken.  De nodige contacten werden gelegd, de prijs afgesproken en de mensen uit het atelier van Decathlon Maasmechelen engageerden zich om tegen donderdag 30 juli de 14 truitjes klaar te hebben. En of het gelukt is!


Zoals jullie kunnen zien hebben de truitjes de rit van 70 km onder geopende hemelsluizen goed doorstaan en diegenen die er mee getooid gaan ook J

Wie wil weten hoe het de bedevaarders vergaat: volg hen op hun facebookpagina Vélourdes 2016. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten