Waarom deze blog?


vrijdag 18 november 2016

Geen indexverhoging

Bovenstaande titel wordt bij jullie wellicht onmiddellijk geassocieerd met minder goed nieuws en waarschijnlijk vragen jullie zich ook af wat deze titel komt doen in een blog over neuro endocriene tumoren.
De uitslag van de biopsie van mijn lever werd mij telefonisch meegedeeld.  Het werd nog meer eens bevestigd dat het over een NET gaat.  De Ki67-index die een afspiegeling geeft van het gedrag van de tumor blijft op < 1%.  Dit betekent dat opnieuw bevestigd werd dat het een om traag groeiende NET gaat.  Dus heel goed nieuws!
Ondertussen is de patholoog bezig met bijkomende kleuringen uit te voeren op het weggenomen weefsel om de hormonale activiteit in kaart te brengen.  Op het multidisciplinair overleg dat eind vorige week plaats vond werd er door de chirurgen aangegeven dat er best nog een bijkomende PET-scan zou uitgevoerd worden, teneinde de letsels die zich buiten de lever bevinden duidelijk in kaart te brengen.  Zij spelen namelijk met het idee om de uitzaaiingen in de lever en de tumor in de pancreas weg te nemen via een chirurgische ingreep, maar gezien dit geen zin heeft als er elders in het lichaam (lees: in de lymfeklieren) ook letsels zijn willen ze dat de PET-scan hierover uitsluitsel brengt.  Op donderdag 1 december wordt alles opnieuw voorgelegd op het multidisciplinair overleg en wordt er een datum geprikt voor een gesprek waarop verslag zal uitgebracht worden van wat daar gezegd werd en waar in overleg met mij zal bepaald worden welke stappen er verder zullen gezet worden.


In dit geval mogen ze van mij gerust nog een indexsprong overslaan.

1 opmerking:

  1. Morgen 1 december... Hopelijk is er een zinvol MDO waarmee je verder kan!!! Duim, duim voor een goed vervolg van de therapie en genezing...

    BeantwoordenVerwijderen